Strakke tuin

met toch hele knusse plekjes

In deze tuin is gebruik gemaakt van hoogteverschillen om verschillende gezellige plekken te creëren.

Een tuinontwerp met verschillende sferen. De voortuin is open en rustig, op het terras kan worden genoten van het uitzicht over de weilanden. De voortuin is tegelijkertijd ook het aanzicht van het huis, lijnen zijn langer en plantvakken zijn extra groot. De aandacht gaat hierdoor naar het huis, de tuin complementeert enkel het huis.

Tuinen aanleggen in het Veenweidegebied is een vak apart.

De bodem is hier zeer divers en het grondwater staat vaak hoog.

 

De achtertuin grenst aan een kanaal, met aan weerszijde huizen. Hier is het ontwerp op aangepast, lijnen zijn korter en plantvakken kleiner. Op verschillende plekken in de achtertuin is ruimte voor kunstobjecten. De dakplatanen zorgen voor de nodige schaduw tijdens warme zomerdagen, bovendien beperken ze op een natuurlijke manier inkijk van de achterburen.

De weidse voortuin gaat geleidelijk over in een knusse en verrassende achtertuin.

Een beschermd gevoel op het terras door de stoere wit gestuukte muren.

Niveauverschillen gebruiken in het tuinontwerp


Relief is een belangrijke term in de tuin- en landschapsarchitectuur. Zelfs in kleine stadstuinen wordt dit concept veelvuldig toegepast.

Waarom hoogteverschillen aanbrengen?

  1. Beslotenheid creëren.
  2. Bepaalde plekken zoals terrassen of planten in de tuin belangrijker maken.
  3. Spanning maken.

Voor meer tips kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!