Slim & Flexibel

Dakterras in het bruisende centrum van Amsterdam

Dakterras met schitterend uitzicht over de stad Amsterdam. In het ontwerp is rekening gehouden met de veranderende behoeften van de opdrachtgever. Het grote hardhouten vlonderdek is het leidende element hierin.

Door het gehele terras te bedekken met hout ontstaat een groot vlak, door een verhoging toe te voegen is geprobeerd om het grote vlak meer te breken. Er ontstaan hiermee verschillende plekken op het grote houten dek. 

Het buitenmeubilair is makkelijk verplaatsbaar, hierdoor kan de vlonder telkens anders worden ingedeeld. De eettafel kan zo op de plek van de loungebank, de loungebank op de plek van de zonnebedden en deze op hun beurt weer naar de eethoek.

De kussenboxen hebben wielen, ze kunnen gebruikt worden om kamers te maken op het terras of om gewoon even snel extra zitplekken te creëren.

De kleine plantenbakken zijn ook verrijdbaar, hierdoor kunnen ook deze makkelijk verplaatst worden door de seizoenen heen.

Het bubbelbad en de vaste plantenbak met winterharde Avocado zijn een van de weinige ‘vaste’ blijvende elementen op het dakterras. De rest van het meubilair en plantenbakken zijn flexibel inzetbaar op de plekken wanneer ze nodig zijn.

 

   

 

Tuin-type
Dakterras